Madelon

Als je zwanger bent verandert er van alles aan je lijf. Zonder dat je er veel voor hoeft te doen. En het mooie is dat je dat vaak makkelijker accepteert dan wanneer je niet zwanger bent.

Tijdens mijn eerste zwangerschap hield ik steeds meer vocht vast. Dag enkels. Dag voeten. Hallo olifantspoten!!! Ik kon mijn schoenen de laatste twee maanden niet meer aan! Alleen nog sandalen. En dat is best koud in de maanden oktober en november!
Doordat ik zo opgeblazen was (voor mijn eigen gevoel), heb ik toen geen foto’s laten maken. Natuurlijk sta ik wel op de huis-, tuin- en keukenkiekjes. Dus in ons fotoalbum zie je mijn buik wel groeien.
Een maand voor de bevalling kreeg ik spijt en heb ik toch een professionele foto van mijzelf gemaakt als aandenken. Ik vond het zo bijzonder om zwanger te zijn. En ondanks alle ongemakken was ik verliefd op mijn ronde buik en zeker het kindje dat erin groeide.

Tijdens mijn tweede zwangerschap vond ik mijzelf wel mooi zwanger en kon ik het vocht, dat ik vanaf de 7e maand vasthield, accepteren. Ik heb toen meerdere foto’s van mijzelf gemaakt, ook op locatie.

Nu, jaren later, kijk ik met veel trots en liefde naar de foto’s. Zowel van de eerste als de tweede zwangerschap. Ik kijk nu heel gemakkelijk voorbij het gevoel dat ik ‘te dik’ was. Nu kijk ik naar hoe mooi en bijzonder die tijd was en dat ik toen een kindje in mijn buik had.

Deze fotoshoot van Madelon was een pareltje om te doen. Zo tevreden over haar lijf, zo verliefd op het kindje in haar buik! Ze straalde zoveel geluk uit, dat ik er zelf dagen daarna nog van kon nagenieten!

Scroll naar boven